folkets park är snart ett minne blott

Sedan sekelskiftet har folkparkerna varit en central del av människors lördagsnöje. När arbetarsamhället och folkhemmet växte fram fick man helt plötsligt något som kallades fritid.
 
 Då var det naturligt att träffas på folkets park och dansa, äta, dricka och umgås. Men på den  senare halvan av 1900-talet började konkurensen att hårdna i undrhållningsbranshen. Folkparkerna fick konkurens av discon, nattklubbar och framförallt TV:n. 

 Med vikande besökarantal och dansbandens allt högre gage, blev det slutet för många folkparker. I det första exemplet ses Uddevalla folkets park som i och för sig fortfarande är i drift i en utav byggnaderna , men det mesta av den en gång så vackra parken står i dag bara och förfaller. Det finns planer på att bygga bostäder på området och parken är starkt rivningshotad.
 Dessa bilder visar en del av det svenska folkhemmet som är på väg att gå i graven inom en snar framtid.

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...

ann-charlotte | Svar 28.10.2012 20:07

tänk vad många folkparker som har gått det ödet till mötes, att ingen bryr sig om dem längre. det är ett stycke kulturhistoria som idag förfaller.

Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

24.08 | 08:59

Hej du. Var inne å kollade på övergivna platswer här och såg då bostäder (130 St ) . Nu till min fråga... vem äger dessa?

...
20.04 | 12:33

så är det

...
22.03 | 17:55

undrar om detta finns kvar som övergivet eller inte ?
nån som vet ?

...
22.03 | 12:02

då det kallas för det botten lösa hålet det kallas för det då det blir djupare och djupare för varje år det är något du skulle kunna skriva om i det här

TJOEN

...
Du gillar den här sidan
Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS