folkets park är snart ett minne blott

Sedan sekelskiftet har folkparkerna varit en central del av människors lördagsnöje. När arbetarsamhället och folkhemmet växte fram fick man helt plötsligt något som kallades fritid.
 
 Då var det naturligt att träffas på folkets park och dansa, äta, dricka och umgås. Men på den  senare halvan av 1900-talet började konkurensen att hårdna i undrhållningsbranshen. Folkparkerna fick konkurens av discon, nattklubbar och framförallt TV:n. 

 Med vikande besökarantal och dansbandens allt högre gage, blev det slutet för många folkparker. I det första exemplet ses Uddevalla folkets park som i och för sig fortfarande är i drift i en utav byggnaderna , men det mesta av den en gång så vackra parken står i dag bara och förfaller. Det finns planer på att bygga bostäder på området och parken är starkt rivningshotad.
 Dessa bilder visar en del av det svenska folkhemmet som är på väg att gå i graven inom en snar framtid.

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...

ann-charlotte | Svar 28.10.2012 20:07

tänk vad många folkparker som har gått det ödet till mötes, att ingen bryr sig om dem längre. det är ett stycke kulturhistoria som idag förfaller.

Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

13.08 | 06:22

Hej Tjoen. Tack för senast och vilka fina bilder du tar...Kram Ove o Hella Zentio.

...
21.07 | 22:34

Tackar för informationen! Alltid intressamt att få lite fakta av folk som var med när det begav sig, .....Jag hoppas pä fler historiska platser att besöka snart

...
21.07 | 22:00

Det stora tegel huset var ett sjukhus. Vet detta för min farmor gick på kontroller där när min pappa låg i hennes mage. PS sjukhuset var öppet lite längre

...
17.09 | 22:14

DENNA SCANIA SKULLE JAG VILJA HA

...
Du gillar den här sidan
Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS