Dagbok

tankar och funderingar om allt och inget.

Måndagen den 6 December

     Med lastbil i vintertid.


Varför detta eländiga snöande? Javist är det vackert en solig vinterdag när träden gnistrar av iskristaller i skenet av den lågt stående solen som försöker gömma sig bakom horisonten aldeles för tidigt på dygnet. Samtidigt som nattens kyla och mörker dominerar den mesta av tiden.
 
 Det är med blandade känslor jag tar mig igenom dessa månader, och med jobbet som lastbilschaufför är inte snö och halka det man önskar sig mest av allt. Med fullastad trailer och en 2-axlad dragbil ger jag mig ut i morgontrafiken. Dålig sikt,snörök och halt väglag gör att man blir ganska trött efter ett tag. Jag svänger av E4:an upp på 31:an mot nässjö.
 Nattens kraftiga vindar och ihärdiga snöande håller i sig långt in på förmiddagen, och saltbilen verkar inte haft vägarna förbi, så halvägs upp i backen börjar drivhjulen att spinna på den ishala asfalten! -Här gäller det att inte tappa farten tänker jag snabbt och växlar ner i tid och låter antispinnsystemet sköta resten.
 
 Det är precis jag tar mig upp för den sista branta delen av backen utan att behöva växla ner ytterligare en gång, och låter bilen rulla av sig själv nerför krönet på andra sidan toppen.-Tänk om jag inte hade haft dom grovmönstrade drivdäcken. Då hade jag garanterat blivit ännu ett exempel på att lastbilarna är dom som ställer till det i vintertrafiken, men om du tänker efter hur många lastbilar det rullar på dom svenska vintervägarna varje dag och hur många som blir stående i backarna eller som kör av vägen är det inte så många som folk tror.
 Men det är ju enkelt att smutskasta en hel yrkeskår bara för att ett fåtal kör runt med värdelösa däck mitt i vintern.

 Trots detta skulle jag aldrig vilja byta jobb.Det skulle dessutom vara ganska svårt då jag inte kan så mycket mer än att köra lastbil. Men med vägen som arbetsplats och med friheten bakom ratten i skenet av instrumentbelysningens blekgula sken har jag det nog mycket bättre en många andra.
 Tänk att gå till jobbet varje dag och det första du gör på morgonen är att längta tills klockan blir fyra så att du kan stämpla ut och gå hem! Hade jag kännt på det viset hade jag bytt jobb för länge sedan.....
 
   /Tjoen

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

24.08 | 08:59

Hej du. Var inne å kollade på övergivna platswer här och såg då bostäder (130 St ) . Nu till min fråga... vem äger dessa?

...
20.04 | 12:33

så är det

...
22.03 | 17:55

undrar om detta finns kvar som övergivet eller inte ?
nån som vet ?

...
22.03 | 12:02

då det kallas för det botten lösa hålet det kallas för det då det blir djupare och djupare för varje år det är något du skulle kunna skriva om i det här

TJOEN

...
Du gillar den här sidan
Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS